A og B puljer

06/03 - 2020 |

Makker Cup er inddelt i A og B puljer, hvilket bl.a. er med til at garantere, at alle par minimum deltager i 2 ud af turneringens 3 etaper.

 

Turneringen er struktureret således, at den giver flest mulige matcher, hvor konkurrencen er meningsfuld for alle deltagere. Meningsfuld konkurrence opstår, når matcherne er lige, og man ikke på forhånd kender udfaldet. Det er meget mere meningsfuldt at konkurrere, hvis man føler, at man har en chance for at vinde.

Ud fra et udviklingssynspunkt bidrager det til en positiv udvikling af spillerens evner og turneringsoplevelse, at udfaldet af en match/turnering ikke på forhånd er givet.

  

I Makker Cup inddeles parrene konkret i A og B puljer på denne måde:

  1. spillerunde:
    Puljeinddeling efter aldersgruppe. Her spilles 3 matcher á 6 huller mod hvert par i puljen. Efter alle matcher er færdigspillet fortsætter alle par til anden spillerunde.

  2. spillerunde:
    Nr. 1 og 2 i puljerne fra første spillerunde sættes sammen i A-puljer og nummer 3 og 4 sættes sammen i B-puljer. På den måde skaber vi flest mulige matcher i anden spillerunde, hvor niveauet er tæt mellem parrene. Denne struktur sikrer også, at alle par føler, at de fortsat har en chance for at præstere i turneringen, uanset hvordan det gik i første spillerunde.

 

Udvikling gennem turneringsdeltagelse

Turneringer er ofte koncentreret omkring resultater fremfor processer. Men ud fra et udviklingsperspektiv er det på den lange bane langt mere afgørende, at man får en masse meningsfyldt konkurrence end at få medaljer. Når en spiller udfordres på sit eget niveau, er det netop med til at udvikle evner. Det er derfor ikke hensigtsmæssigt at vinde hver gang, man spiller turnering, fordi man i så fald ikke udfordres nok. Og det er heller ikke er hensigtsmæssigt at tabe hver gang, man spiller turnering, da man i så fald overmatches, hvilket nedsætter motivationen for golf fremadrettet og ikke mindst giver en dårlig turneringsoplevelse.

 

Hovedformålet med Makker Cup er at være en sjov turnering for spillerne at være en del af, samt at understøtte progression og gode udfordringer for alle spillere uanset deres niveau.