Holdturneringen

Holdturnering: Til og med 24 år

Hcp: 54 -18
 

OBS! Denne turnering er ændret i år 2020, pga. corona-situationen. 

 

Spilformat 2020 

Et hold består af fire spillere og alle tilmeldte hold der opnår plads i turneringen går direkte til landsdelsfinalen. Dvs. at der ikke spilles indledende puljespil i 2020.


Landsdelsfinalen 2020

 • Der spilles landsdelsfinaler d. 13. sep.

 • Der spilles slagspil max DDB over 18 huller. Max DDB betyder at du må samle bolden op på: Par + dine ekstra slag + 2. Dette svarer til 0 point eller en streg i Stableford. Eksempel: hvis du har 2 ekstra slag på et par 4 hul må du samle bolden op når du har brugt 4 + 2 + 2 = 8 slag. Og du skriver da 8 slag på scorekortet.

 • Holdene spiller 4 singler og de 3 bedste scores per hold, tæller til holdets samlede resultat.

 • De to bedste hold i hver række i hhv. øst og vest går videre til landsfinalen.

Der spilles på 2 spillesteder, et i øst og et i vest.

 • Er jeres hold tilmeldt i øst, skal I spille i Furesø Golfklub (parkvej+hestkøbgaard). 

 • Er jeres hold tilmeldt i vest, skal I spille i Greenaa Golfklub

Der kan jf. Turneringsbetingelserne prøvespilles fra 8 dage før turneringen.

 

Landsfinalen 2020

 • Der spilles landsfinale d. 4. okt. i Roskilde Golfklub

 • Der spilles 2 x Hulspil uden handicap over 9 huller: semifinaler om formiddagen og bronzekamp/finale om eftermiddagen. Holdene spiller 2 singler og en fourball 

 

Sidste frist for tilmelding er søndag den 23. august 2020. 


Tilmeld klubben her

 

Antal hold i turneringen: 

Der kan maksimalt deltage 12 hold i hver U16 række og 6 hold i hver U25 række. Pladserne fordeles efter først til mølle princippet. Såfremt en række overtegnes kommer man på venteliste. Hvis en række er undertegnet, kan pladserne flyttes til en anden række. Vi vil selvfølgelige gøre hvad vi kan, for at flest mulige kan komme ud og spille.

 

Holdturneringen normalt (2020 undtaget, se ovenfor)

Holdturneringen er en mulighed for at blive en del af et hold, repræsentere sin klub og styrke samværet med andre golfspillere i klubben. Spillerne kommer ud og prøver nye baner sammen med deres venner fra klubben, så turneringsoplevelsen kommer til at virke tryg også for de nyeste og yngste. Det er også en social turneringsform, hvor man møder juniorer fra andre klubber, som også elsker golf, og får måske skabt sig nogle nye venskaber.

Tilmelding for klubber er åben nu.

Mere om Holdturneringen - målgruppe, rækker og spilformat

Holdturneringen spilles på hverdagsaftener (hvis muligt) over som udgangspunkt 9 huller. Man deltager med 4 spillere på et hold, og spiller en Four-ball og 2 singler. Matcherne spilles som hulspil fra scratch (uden handicap), men da man spiller i 3 rækker opdelt på handicap, en B-række, en A-række og en Mesterrække, spiller man mod andre med nogenlunde samme niveau som en selv.

 

Holdet spiller i puljer á 3-4 hold, hvor man spiller på både ude- og hjemmebane, dvs. at man løbende spiller kampe henover sæsonen.


 

U16 

B-række 

A-række 

Mesterrække 

Anbefalet hcp. 

54-37 

36-28,1 

28-18 

Teested 

Begynder tee 

Klub tee 

Klub tee 

Antal huller 

9 huller 

9 huller 

9 huller 

Spilleform/format 

Hulspil uden hcp. 

Hulspil uden hcp. 

Hulspil uden hcp. 

Voksenrolle 

Voksenmarkør 

 

 

 

 

 

U25 

B-række 

A-række 

Mesterrække 

Anbefalet hcp. 

54-37 

36-28,1 

28-18 

Teested 

Rød tee 

Klub tee 

Klub tee 

Antal huller 

9 huller 

9 huller 

9 huller 

Spilleform/format 

Hulspil uden hcp. 

Hulspil uden hcp. 

Hulspil uden hcp.

Hvem kan deltage i Holdturneringen?

Alle spillere med et hcp mellem 54 og 18 d. 1. januar 2020 kan deltage i turneringen hele året, uanset om man kommer under hcp. 18 i løbet af sæsonen. Derudover kan alle spillere, der kommer ned i hcp. 54 i løbet af sæsonen, spilles ind i turneringen.

 

Turneringen er endvidere inddelt i to aldersrækker, U16 og U25. I U16 rækken skal alle spillere være under 16 år, dvs. 15 år eller derunder hele 2020. I U25-rækken kan man være helt op til 24 år, dvs. at en 14-årig både kan deltage i U16-rækken eller i U25-rækken alt efter, hvilke hold klubben har mulighed for at stille.

 

DGU opfordrer til, at alle juniorledere i starten af året undersøger klubbens juniorers handicapniveau pr. 1. januar 2020, og forsøger at få så mange juniorer som muligt ud og spille denne turnering. Er klubben pga. manglende spillere ikke i stand til at stille et hold, er man velkommen til evt. at slå sig sammen med en naboklub om et fusionshold. Det vigtigste er, at alle U25 spillere i målgruppen får mulighed for at blive en del af et hold, så de sammen kan dyste mod andre klubber.

 

Turneringens 4 etaper:

 1. Indledende puljekampe
  Skal være spillet senest den 19. juli.

 2. Mellemrunder til der er højst 4 hold tilbage i hver række i hver landsdel.
  Skal være spillet senest den 23. august.

 3. Landsdelsfinaler (hhv. Grenaa GK, Esbjerg GK, Skovbo GK og Furesø GK)
  Afvikles den 13. september.

 4. Landsfinale (Roskilde GK)
  Afvikles den 4. oktober.

 

Holdturneringens sociale fokus

Vi opfordr til at holdene altid slutter samlet af efter en match. I mange år har der været tradition for at slutte af samlet med en sodavand eller en bid mad. Det synes vi støtter rigtig godt op omkring værdierne i turneringen og vores sport generelt.

 

Vi ønsker alle nogle gode matcher.