Ranglisteturneringer

Individuel turnering: Varierer

Hcp.: Varierer

 

Ranglisteturneringer er en samlende betegnelse for alle de turneringer der tæller til nationale eller internationale ranglister. Hvis en spiller ønsker at være elitespiller, så giver det mening at deltage i individuelle ranglisteturneringer. Hvilken gruppe det er interessant for, vil ofte være bestemt af både alder, niveau og ambitioner.

 

Læs mere om ranglistetyper, hvornår skal man spille om ranglisteplaceringer og hvad ranglisterne reelt bruges til her.

Mere om Ranglisteturneringer

Der kan både være tale om klubarrangerede ranglisteturneringer og DGU turneringer der tæller til disse ranglister. Det betyder at aldersgrænser, handicapgrænser, turneringsbetingelser m.m. varierer fra turnering til turnering, da det er den afviklende part, der fastsætter turnerings betingelser.

 

Brug derfor hvert år til sæsonstart, lidt tid på at sætte dig ind i årets udbud af ranglisteturneringer, og sæt et turneringsprogram sammen, som giver mening for dig.

 

 

Klubarrangerede ranglisteturneringer

En række danske golfklubber afholder hvert år en åben turnering, som giver mulighed for at Danmarks juniorelite kan konkurrere mod hinanden, og som tæller til DGU’s Juniorrangliste og eventuelt WAGR (amatør-verdensranglisten). DGU Juniorranglisten baseres på resultater af juniorer i turneringer på stort set alle niveauer. Udover danske juniorranglisteturneringer inkluderer dette også herre/dame/ynglinge turneringer, hvor juniorer deltager. Ranglistens formål er at give et retvisende billede af, hvorledes de danske juniorer, som primært spiller turneringer i Danmark, præsterer i forhold til banens sværhedsgrad på dagen.

 

Se turneringsplanen her.  

Denne giver et overblik over hvilke klubber, der afholder juniorranglisteturneringer hvornår.

 

 

DGU's ranglistetællende turneringer

De turneringer i DGU-regi, der tæller til ranglisterne er (klik på turneringens navn, for at læse mere om den pågældende turnering):
 

  Dormy Elite Tour
Girls Only Tour (Mesterrækken)
D-Tour by Golfstore (18-huls-rækkerne)
   DM Juniorer
   DM Slagspil
   Årgangsmesterskaberne